Hvad er BDSM? Introduktion & tips til begyndere

0
271

Mange har hørt om BDSM. De fleste kan formentlig heller ikke se sig helt fri af at have brugt et par håndjern eller noget andet til at binde vores samlever fast i soveværelset med. Efter udgivelsen af Fifthy shades of grey (både bøgerne og legetøjsserien) er det blevet meget mere almindeligt at eksperimentere med netop bondage og BDSM! Så…

Start dit eget Fifty Shades of Grey legetøjssæt her

Hvad er BDSM så?

Der er overordnet set 2 udgaver af BDSM:

Bondage Disciplin/Dominans Sadisme Masokisme

Bondage Disciplin/Dominans Submission Masochisme

Ja, det er jo meget fint, men hvad er BDSM såden mere præcist?

Bondage Bdsm

For nemhedsskyld har jeg valgt at opdele og beskrive de forskellige underelementer af BDSM hver for sig. Det er vigtigt at understrege, at alle de forskellige elementer af BDSM kan udøves og forstås på et utal af måder, alt efter hvilke seksuelle præferencer man har! Derfor er der heller ikke et facit på, hvad BDSM er.

Hvis du gerne selv vil prøve nogle af BDSM disciplinerne af, så start desuden på et niveau hvor du ikke virker usikker og ukomfortabel. Hvis du først er anspændt, så er sandsynligheden for at BDSM bliver en god oplevelse, ikke særlig stor!

 Bondage Bdsm

Hvad er Bondage?

Bondage er indbindning eller opbindning af kroppen. Hertil kan f.eks. bruges reb, håndjern eller lignende. Ophængning i reb er en helt kunstart i sig selv, men man kan heldigvis også starte mere blidt ud, f.eks. med at binde sin partner fast til sengen.

Hvad er Disciplin/Dominans?

 Bdsm

Disciplin handler om trangen til at disciplinere og bestemme over sin partner. Det lægger sig meget tæt op ad dominans, hvorfor disse to betegnelser anses som “samme punkt” af BDSM.

Dominans handler mere specifik om at tænde på at dominere sin partner. Dominans behøver dog ikke involvere smerte eller ydmygelse, som det ses ved sadisme (næste punkt). I stedet handler dominans om lyst til at have magt over en partner. Alt efter køn kaldes den dominerende: Dom (mand), Domina/Dominatrix (kvinde)

Hvad er Sadisme (S)?

At tænde på at have en partner under sin magt og ligeledes at tænde på at påføre sin partner smerte og evt. ydmygelse. Sadisten er den magthavende og styrende del i et S/M-forhold (sadomasochisme) mellem en sadist (S) og masochist (m) (se næste punkt)

bondage

Hvad er masochisme (m)?

At tænde på at være underkastet smerte udøvet af en partner. Hertil kan det tilføjes at nogle masochister også tænder på ydmygelse (netop grundet modsætningsforholdet til sadisten). Ydmygelsen kan være alt fra verbal, fysisk til social.

Ved meget høj grad af underkastelse, vil nogen argumenterer for brugen af ordet ’slave’ frem for masochist.

Hvad er Submission?

At tænde på at være underkastet sin partners magt. Modsat til masochisten, tænder sub’en ikke direkte på smerte, men blot på at være underlagt en partners magt eller potentielle mulighed for at udøve magt.

Gode ‘begynder’-tips til dig, der har lyst til at prøve BDSM

Har du lyst til at give dig i kast med BDSM? Så kan du med fordel starte med et bondage-sæt, hvor du let kan tilpasse typen af bondage til dine og din partners præferencer.

 Find forskellige bondageprodukter lige her

Her kommer desuden nogle gode “begynder-tips” til dig, der gerne vil prøve lidt BDSM af derhjemme.

bondage mand og kvinde

Aftal altid spillereglerne på forhånd

  • Hvad er ‘go & no-go
  • Vær helt enige om, hvad der er go. Hvis ikke der er enighed, dur det ikke!

Afstem jeres forventninger til BDSM og til hinanden

  • Hvad forventer I når I skal prøve BDSM? Handler det om at opnå tryghed ved situationen? Handler det om at I begge skal opnå orgasme?
  • Uanset hvad jeres forventninger er til BDSM, så er det vigtigste at I er åbne om det og kender til hinandens forventninger

Aftal stop-ord/tegn (især hvis I afprøver S/M)

  • Vælg et ord som ikke naturligt forekommer i legen!
  • Hvis ikke brugen af ord er mulig, brug da et tegn i stedet
  • Aftal et stop-ord/tegn selvom I ikke regner med at få brug for det – better safe than sorry!

Start lige der hvor det giver mening for jer

  • Det handler ikke bare om at købe en masse vildt BDSM legetøj og udstyr. Nogle gange er “simple” rekvisitter nok til en start – det kan være at give din partner bind for øjnene og herefter tage magten til at forkæle ham/hende
  • Herefter kan I øge “niveauet” i jeres eget tempo og gradvist eksperimentere mere med BDSM
SHARE
Next articleDirty talking eksempler

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here