God sex hele livet

0
356

De fleste af os vil nok ikke klage over at få god sex hele livet. Men hvordan får vi lige det? Læs med og få tips til at sikre god sex gennem hele livet – uanset hvilken retning din sexlyst og dine behov peger i.

god sex

God sex hele livet – forskelle og ligheder

Hvad er god sex overhovedet? Det har jeg tidligere skrevet et par linjer om, som du indledningsvis kan læse her, før du giver dig ud i dybere læsning af alle artiklerne om god sex.

Helt kort kan det siges, at god sex for mig, er noget andet end, hvad god sex er for dig. Vi har alle forskellige præferencer. Derfor er det også meget forskelligt, hvordan vi definerer god sex.

Overordnet set kan god sex godt defineres løst. Det tillader jeg mig at gøre for, at vi kan blive klogere på, hvordan vi sikrer god sex gennem hele livet.

God sex forstås her som: Sex hvor vi får tilfredsstillet de seksuelle behov, lyster og fantasier, vi går rundt med.

For at få god sex hele livet, kan vi altså arbejde med, hvordan vi selv sikrer, at vi kan få udlevet vores behov, lyster og fantasier – uanset hvad de så ellers indebærer.

Her er det også vigtigt, at understrege at god sex hele livet, ikke nødvendigvis handler om at have en hel masse sex hele tiden. Hvilket også ville være lidt urealistisk, idet sexlysten pr. automatik er svingende gennem hele livet. God sex handler i stedet om, at balancere de behov vi har, med de muligheder vi har for at udleve vores seksualitet.

Hvordan sikrer vi god sex hele livet?

god sex med sex stillinger

For nogen handler det om at være eksperimenterende gennem hele livet. Her kan det være en god hjælp at afsøge nye kroge af sin seksualitet, udvide sin seksuelle horisont. Det kan I bl.a. gøre ved at læse nogle af alle de forskellige artikler herinde om god sex eller sex guides. Det kan også være at undersøge og afprøve forskelligt sexlegetøj.

Bedst af alt, kan du med fordel afsøge din egen seksualitet og blive skarpere på, hvad det er du konkret har lyst til at prøve af. Hvordan du kan gøre det og hvorfor det hjælper dig til at sikre livslang god sex, det vender vi tilbage til.

For andre handler god sex hele livet om at finde en fast partner og måske ikke eksperimentere i ligeså høj grad, men i stedet finde tilfredsstillelse gennem nærvær og intimitet. Her kan genvejen være at huske at være gode ved hinanden i hverdagen. Eksempelvis ved at gøre små ting for hinanden, eller ved at sikre at man kan tale hinandens kærlighedssprog.

Igen findes der atter mange forskellige måder at anskue god sex på. Ingen måde er mere rigtig eller forkert. Ingen behov er mere berettigede end andre. I stedet for at nævne alle de uendeligt mange kombinationer, vil jeg i stedet beskrive et god sex gennem hele livet som et kontinuum.

Få god sex hele livet ved at blive klogere på dine egne behov

ansigt der indikerer at have fået god sex

Forestil dig god sex som et kontinuum ift. grader af seksualitet og behov. Uanset hvor du placerer dig selv på dette kontinuum, handler det om at stille skarpt på, hvad du har behov for, lige der hvor du og din lyst står.

Ud af alverdens lyster og behov, handler det om at finde frem til, hvad din seksualitet rummer.

Der er mange muligheder… Men det er nok ikke alle behov og lyster, der tænder lige meget op under dig og din seksualitet.

Uanset hvilket seksuelt ståsted du har, så er den bedste vej til at få god sex hele livet, at afsøge din egen seksualitet. Dine egne behov. Dine egne lyster. Og ikke mindst dine egne fantasier.

Det kan du f.eks. gøre sammen med en partner eller alene. Det kan være igennem at læse artikler. Ved at undersøge erotiske film og medier. Ved at give dig selv tid til at undersøge og være nysgerrig på din krop gennem berøring, leg, osv.

Uanset hvordan du vælger at zoome ind på dig selv og din seksualitet, vil det være med til at afklare dit seksuelle ståsted og hvilke muligheder du har for at udleve din seksualitet sammen med en partner eller alene.

Herefter blivet det lettere at sætte ord på dine behov. For hvordan kan du udtrykke, hvad du har lyst til, hvis du ikke ved, hvad dine behov og fantasier rummer?

Nogen oplever at det er svært at italesætte sine behov og lyster, især når det kommer til seksuelle behov og lyster. Hertil har vi en lille hjælpende artikel, der kan hjælpe dig godt på vej. Så du sikrer, at du har givet udtryk for dit seksuelle ståsted.

Hvis ikke du tilkendegiver, hvad du har brug for, bliver det umuligt  at imødekommende dine behov. Kun ved at være åben og gå i dialog, kan du selv være med til at sikre god sex hele livet.

God sex hele livet, handler altså ikke om hvilke behov du har. Det handler om, hvordan du formår at italesætte dem for dig selv eller din partner, så du kan udleve og tilfredsstille din seksualitet.

Vigtigst af alt er det, at du løbende har fokus på dine lyster og behov. De kan ændrer sig over tid og selvom du måske ikke tænker over det. Dermed handler god sex hele livet også om ikke at glemme sin seksualitet, men at turde løbende at give den tid og plads for at være skarp på, hvad der fylder her og nu.

Rigtig god sexlyst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here