Scoringsstrategier – hvordan scorer du?

0
455

Er du klar over hvilke scoringsstrategier du bruger? Læs med lige her, tag testen og få lidt indsigt i både generelle scoringsstrategier og hvilken du selv benytter dig af.

Jeg har tidligere skrevet, hvordan evolutionen har formet vores ‘scoringsstrategier’ og hvilke forskelle der er på mænd og kvinder. Kort opsummeret er der følgende scoringsstrategier for hhv. mænd og kvinder:

Mænd kan godt tillade sig at “score ned” ift. sig selv – da sex ikke handler om partnerens kvaliteter, men derimod om at sprede sine gener til så mange potentielle partnere som muligt.

Kvinder kan i mindre grad tillade sig at “score ned” ift sig selv – da de skal sikre, at deres afkom får de bedst mulige betingelser for overlevelse. Derfor bliver partnerens kvaliteter centrale for kvinder, da det kun er en partner med tilsvarende eller bedre kvaliteter, der synes at kunne løse denne opgave bedst muligt.

Holder de gamle scoringsstrategier stadig?

Jeg er lige stødt på en videnskabelig undersøgelse fra 2014, som faktisk har en masse data på, hvilke scoringsstrategier vi bruger. Og ikke mindst om vores partner er på lavere/samme/højere niveau ift. arbejdsstatus/lønniveau.

Undersøgelsen er fra USA, men da de omtalte “scoringsstrategier” er evolutionært og ikke kulturelt betingede, kan vi med ret stor sandsynlighed forvente at resultaterne også gælder for Danmark og danske par.

Data fra undersøgelsen peger på, at mænd er tilfredse med at score en partner, der er på et lavere status/lønniveau. Modsat viser undersøgelsen, at kvinder har en tendens til at date og gifte sig med mænd, der har samme eller højere status/lønniveau.

Disse data stemmer altså ret godt overens med den evolutionære forståelse af partnerpræferencer og scoringsstrategier, hvis man godtager at arbejdsmæssig status/lønniveau afspejler partner kvaliteter.

Lang historie kort. I februar 2016 genoptog Bloomberg Business undersøgelsen fra 2014 og lavede et program, hvor du kan indtaste din arbejdstitel (på engelsk) og se hvilke typiske matches, der er for personer med samme job.

Tjek testen ud lige her og se om dine scoringsstrategier også er præget af evolutionen eller om du måske er undtagelsen der bekræfter reglen.

Rigtig god weekend – både til jer der holder lav profil hjemme og jer der skal ud og prøve jeres scoringsstrategi lidt af.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here